torstai 18. kesäkuuta 2015

Juhannus alkakoon!

Matka Istrialle taitetaan rantaa myöten. Vain Rijekan kaupunki kierretään moottoritietä. Muuten madellaan rantaa ja se kyllä kannattaa. Maisemat ovat sellaisia, että niiden kuvailu sanoin on mahdotonta.

Lähellä Rabacia on näköalapaikka, siellä se Välimeri siintää.
 Rabacissa jäätelöllä.
Oliva-camping tulee olemaan tukikohtamme ainakin neljän päivän ajan. Eli juhannus ja 50-v päivät ollaan tällaisissa maisemissa. Lämmintä riittää.
Ostin prepaid nettikortin vanhaan puhelimeen ja liittymän pistin jakoon niin, että naapuritkin saa meiltä netin. Tämän vauhti riittää vallan mainiosti. Hintaa 11 euroa / viikko. Käyttö on rajatonta.

19.6.
Juhannusaaton aamureippailu suuntautui ylämäkeen, ja sitä sitten riitti. Korkeuserosta en tiedä, mutta pohkeista päätellen ylös mentiin satoja metrejä.



Täälläkin nämä turvavälit on kunnossa.
                               
                               
Juhannusaaton iltana saatiinkin sitten perinteinen suomalainen säätyyppi niskaamme. Vettä tulee taivaalta, ukkonen jyrisee, suomipoika laittaa farkut jalkaan ja takin päälle.

Tämä näyttäisi kuitenkin  olevan nopeasti ohi menevää tyyppiä. Huomenna pitäisi palata arkeen ja auringonpaisteeseen.

20.6.
 Lämmin juhannuspäivä aurinkoineen sai koko porukan kävelyretkelle. Viiden kilometrin pyrähdys päätyi ruokapöytään läheiseen ravintolaan.


Sen jälkeen aurinkoon makaamaan rannalle. Tämä riemu kesti pari tuntia ja uusi ukkonen oli jälleen riesana. Ukkosen kanssa samaan aikaan alueelle tuli kaksi ambulanssia hakemaan vanhuksia parempaan hoitoon. Ilmeisesti lämpö oli tehnyt tehtävänsä.

Tässä on muuten vielä vähän yli nelikymppinen......huomenna tilanne onkin jo toisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti